torsdag 11. august 2011

Bad under planlegging.


Nå er badeprosjektet i gang, er en ting som er fint med å ikke få lov å sitte og må være i aktivitet er at man får jo alle disse småtingene gjort. Har litt vond rygg om dagen så jeg jobber i høyden, så vinduer og lister under taket har endelig blitt hvite, de har vært brune.
Skjønner egentlig ikke hvorfor man utsetter slike jobber som tar en time å få gjort bare man kommer i gang.
Veggen skal bli gråblå i en eller annen slags tone, vet bare ikke hvilken enda.....
Pga blåe fliser som er på gulvet, og som blir på gulvet så blir farven valgt etter de. Har ikke veldig stor tro på at det blir bra å male gulvfliser, og til jeg blir rik så får de bare bli der de er.
Det er fliser på noen vegger og ett par vegger med denne stripete tapeten, som jeg da har bestemt meg for å male. Må nok vente ett par dager før jeg får gjort noe enda for jeg gidder ikke akkurat å ligge på magen og for å male nederst. Så da får alle rundt meg lov å gå på do i fred i enda noen dager:)
HÖLLVIKEN Servant, ovalt hvit Bredde: 57 cm Dybde: 44 cm Bygghøyde: 17.5 cm
Vask er kjøpt inn og blandebatteri er kjøpt, så nå skal det bare snekres en benk å ha det på.
Men akkurat det er ikke mitt bord, jeg bare tegner og forventer at ting ordner seg helt av seg selv (og det gjør det jo):)


Så til neste gang; Ha det på badet:))

onsdag 10. august 2011

Enda mere soverom

Da ble hylle/nattbords prosjektet ferdig. Hyllen er ikke festet til veggen, men henger på senga. Dette er pga vi er litt flinke å bytte soverom i dette huset, så da er det greit det ikke er de værste hullene i tapetveggen enda..

Er laget ei hylle på den ene siden, den er malt i samme farve som veggen, liker ikke altfor mange farver blandet især ikke på det rommet jeg skal sove i:))

For ei god stund siden kjøpte jeg en ramme på et loppemarked, hadde egentlig glemt den litt, helt til jeg skulle rydde litt. Rart hvordan slike store ting bare kan gjemme seg på de utroligste plasser:)
Rammen var i gull og med masse fine krusseduller .

Slik ble den etter ett par strøk med maling som matchet tapeten.
Tok litt restetapet og tapeserte ett lerret, siden man ligger med hodet mot tapeten så ser man den jo ikke, så var greit å ha litt å se på når man ligger i senga:)

Med litt hjertpynt så ble det en rimelig veggpynt.

Har kjøpt inn ett lass med lysestaker i div. materialer alt fra tinn til 90-tallets messingstaker.
Har brukt de som bordpynt i konfirmasjonen, men lakkerte de da i sølv, men nå fikk de ett par strøk maling og fikk flyttet inn på soverommet de med. Også Ikea-lampene slapp ikke helt unna penselen gitt, vet ikke helt om det blir over evne masse som matcher, men da kan jeg alltids kjøpe nye lamper:)

tirsdag 9. august 2011

Hagl og storm

Litt uvant at det legger seg hvitt på bakken 9.august.....Men at det var ett fasinerende vær det kan jeg være enig i. Med lyn og torden og ett slående hagl.
Det fosset både nedover og oppover veiene.

Veldig glad man ikke måtte være ute og farte i den stunden uværet stod på.

Men fuksian min som stod tett i tett med blomster og knopper er litt medtatt etter haglstormen.
Er godt det er enda litt igjen av sommeren og at solen atter har kommet opp og kanskje vil forbarme seg over stakkaren og gi den litt nytt liv.

mandag 8. august 2011

En kveldstime på terassen.

I år syns jeg ikke det er det morsomste å holde på i hagen gitt. Været har vært litt slem med den, så forhåpningene og gleden med hagearbeid har ikke tatt helt av. 
Men neste år , DA skal jeg atter sette igang.....eller på sensommeren.....eller til høsten....eller til helga kanskje;)
 Har heller ikke verdens største hage så når jeg først gjør noe der så er det fort gjort kan man si :)

Sådde noen erteblomster i mai engang.....og de stakkars plantene er ikke blitt noe større , ser nesten litt vårlig ut. Men kul farve er det på de småtassene allikavel.

Og her er en av mine favoritter: Passiflora, som i år har fått klatre i en stolpe på terassen, og det kan man si at det har den likt.

fredag 5. august 2011

Lopper i blodet

Jeg elsker gamle ting med sjel. Så det blir noen loppemarkeder gjennom ett år, men liker ikke å dra på loppemarkeder, liker nemlig ikke kø og masse folk, men hva gjør man ikke for å skaffe seg litt mer ting og tang.
Som det gamle litremålet som egentlig ikke er det fineste i verden, men for meg så minner det meg om min farmor,om ripsplukking og fine rminner.

Her har ett antall rammer i ymse størrelser og utforming fått seg noen strøk maling, og så ble det en liten fotosamling på veggen, med noen rammer med andre ting hengende i.

Disse koppene lette jeg høyt og lavt etter skåler og asjetter til, men det endte med at bare koppene ble med hjem.
Så kanskje plutselig en dag så dukker resten opp.

Kaffeservice i god, gammel, romantisk stil.
Man tok ikke store slurkende av kaffe i fint selskap før i gamle dager i hvertfall:)

Det beste loppisfunnet er nok dette sausnebbet.
Som selvsagt aldri skal brukes til det er ment å brukes til;)

torsdag 4. august 2011

Prosjekt - soverom

Siden man har to nesten ungdommer i hus så måtte vi voksne ta til takke med det minste soverommet gitt. Hadde egentlig tenkt å ta det ganske enkelt og ikke lage noe nytt oppussingsprosjekt utav det. Meeeeeeeeeeeeeeeeen der tok jeg litt feil...........igjen.  
Jeg ymtet litt frempå at det hadde jo vært fint med en vegg med tapet på, og da jeg ikke fikk ett sånn ordentlig nei med engang, så tok jeg det som ett JA. Og ilte til butikken og kjøpte tapet, og kjøper man tapet så MÅ man ha maling også. Det sier seg selv.
Og siden veggen måtte sparkles en del siden sengen vi har hengt opp her måtte tas ned og jeg tilfeldigvis hadde mistet farvekoden til veggene så måtte det jo ny farve til:)))
 Rommet ble ferdig på en kveld. Måtte vente med å slå på lister til morran etter pga man helst vil slippe å få klager fra naboene:)

Fargen er Magnolia, ikke lett å se men det er pittelitt grønt i den.
Og tapeten er jo bare laget for en gartner da:))

Ett hekleteppe som er mitt sommervarp til hele 30 kr fikk være med meg hjem fra ferie.
Men nå må vi finne på en grei nattbordsløsning i dette minirommet. Må nok bli noe bak senga sånn man slipper å få kul i hodet hver morra.
 Men det får bli en annen dag.....fint å ha noen småprosjekt å ha i bakhånd.